Istoric

In anul 1947 a luat fiinta SECTIA DE GOSPODARIE COMUNALA, pe langa Primaria Orasului Slatina, avand ca obiectiv de activitate producerea si distributia energiei electrice, pentru localitatea Slatina si activitatea de gospodarie comunala (alimentare cu apa, canalizare si salubritate).

Incepand cu anul 1955 S.G.C. s-a transformat in INTREPRINDERE DE GOSPODARIE ORASENEASCA, subordonata Primariei Slatina avand acelasi obiect de activitate. In cursul anului 1965 a disparut din obiectul de activitate producerea si distributia energiei electrice, odata cu infiintarea SISTEMULUI ENERGETIC NATIONAL, sistem ce a preluat si alimentarea cu energie electrica a orasului Slatina.

In primavara anului 1968 a luat fiinta DIRECTIA JUDETEANA DE GOSPODARIE COMUNALA care coordona activitatea INTREPRIDERILOR DE GOSPODARIE ORASENEASCA din orasele intregului judet si activitatea de transport in comun din cadrul orasului Slatina.

In anul 1974 are loc transformarea in INTREPRINDEREA JUDETEANA DE GOSPODARIE COMUNALA SI LOCATIVA SLATINA cu aceleasi obiecte de activitate. In anul 1980 din cadrul I.J.G.C.L. Slatina se desprinde activitatea de transport local, infiintandu-se o unitate separata I.J.T.L. Slatina.

Dupa anul 1990 I.J.G.C.L. se transforma in REGIA AUTONOMA DE GOSPODARIE COMUNALA SI LOCATIVA, dar numai la nivelul Municipiului Slatina.

In anul 1994 activitatea de salubritate se desprinde din activitatea R.A.G.C.L. luand fiinta o intreprindere separata denumita SALUBRIS. SC ACETI SRL Slatina a fost infiintata prin Hotararea nr.33/1998 a Consiliului Local Slatina, prin reorganizarea Regiei Autonome de Gospodarie Comunala si Locativa Slatina, urmare prevederilor OUG nr.30/1997 aprobata si modificata prin Legea nr.207/1997. Incepand cu anul 2009 SC ACETI este societate cu capital privat avind ca obiect de activitate lucrari de alimentari cu apa, canalizari, foraj de puturi, curatare si dezinsipare puturi, lucrari de instalatii termice si sanitare interioare, constructii civile, lucrari de drumuri.